frukost
onsdag
idag är jag verkligen superseg
vaknade vid elva och sen har jag bara suttit vid datorn
vi har inget varmvatten och bara för det så känner jag att en dusch skulle sitta bra =)
jag är lunch, quinoasallad med kräftstjärtar, gott! fast egentligen är jag inte hungrig.
jag borde plugga!! ska koka en stor kopp te och sen sätta mig med min feta bok.
tisdag middag
dagens middag är Asiatisk quinoapanna
(2 portioner)
2 dl quinoa
4 dl vatten
1 msk Thai kycklingfond
1/2 tsk gurkmeja
300 g kycklinglårfiléer
2 msk olivolja
100 g sockerärtor, halverade
100 g broccolibuketter
1 röd paprika, tärnad
50 g cashewnötter, rostade (utan salt)
1 msk fisksås
1/2 msk sesamolja
2 tsk sambal oelek
Skölj quinoan under hett vatten.
Koka upp vattnet med fonden och gurkmeja.
Tillsätt quinoan och koka på svag värme i 15 min
tills allt vatten har absorberats.
Skär bort det synliga fettet från kycklingfiléerna och tärna dem.
Värm upp hälften av olivoljan och stek kycklingtärningarna
i några minuter tills de är genomstekta.
Häll i sockerärtorna, broccolin och paprikan, sänk värmen
något och fräs en kort stund till.
Tillsätt quinoan, resten av olivoljan, nöterna, fisksåsen, sesamoljan
och sambal oeleken och låt allt bli varmt.
Betyg: Kommer senare
lunch
Tonfisksallad med fullkornspasta, basilika och tomat
hur gott som helst faktiskt!! kanske lägger ut receptet senare...
tisdag
hjälp!
gick in på våran kurshemsida och läste igenom vår första uppgift.
hur ska detta sluta??? kändes HUR svårt som helst.
tisdag
det är helt underbart att känna att man har tid på sig på morgnarna och att man hinner göra något innan man ska iväg.
idag har jag ätit en ordentlig, GI-frukost bestående av hackad frukt med nötter på, ett ägg, ett glas vatten och en kopp te samtidigt som jag skummat igenom tre kapitel i service management-boken. UNDERBART!!!
FULLKORNSPASTA MED TONFISKSÅS
idag var det FULLKORNSPASTA MED TONFISKSÅS som stod på schemat
(2 portioner)
2 msk olivolja
1 gul lök, hackad
1 dl vatten
1 dl havregrädde (6%fett)
1 burk tonfisk i vatten (150g) avrunnen
1 msk sweet chili-sås
1 1/2 msk tomatpuré
svartpeppar
200 g fullkornspasta (=2port.)
Värm upp oljan i en teflonstekpanna.
Fräs löken och vitlöken i några minuter.
Tillsätt sedan vattnet, havregrädden, tonfisken,
chilisåsen och tomatpurén.
Rör om! Koka upp och låt sjuda i 5 min.
Smaka av med svartpeppar.
Servera med fullkornspasta och en grönsallad..
Mitt betyg:
Det gick väldigt snabbt och smidigt att laga detta.
Dessutom är de alla ingredienser väldigt billiga.
Det smakade helt okej även om jag i vanliga fall inte tycker om tonfisk.
= Ingen favoritmat direkt men det funkar eftersom det är enkelt, går snabbt och är billigt.
måndag
jag tycker det känns hur bra som helst, helt rätt faktiskt!
ser med spänning framemot att få läsa alla kurser, allting verkar så intressant och roligt
tills imorgon ska vi ha läst/skummat igenom tre kapitel så det kanske är bäst att jag sätter igång snart men lägenheten är ett stort kaos så jag vet inte vad jag ska prioritera, dessutom så ska ju vi börja med GI-månaden idag också så vi måste åka iväg och handla allt som behöv för hela veckan, DYRT!!! och sen så har vi även tvättid.
jag tycker om att göra bort allt på en kväll så man kan slappa de andra kvällarna =)
dags att sätta igång, lägger upp dagens GI-middagsrecept efter vi ätit!